Locatie

De Airport Library ligt aan de Holland Boulevard op Schiphol, die ligt in het gedeelte na de paspoortcontrole en in het gebied als je buiten de Schengenlanden reist. De Airport Library is dan ook alleen toegankelijk als men op reis gaat of voor mensen die een transfer hebben op Schiphol en soms een paar uur moeten doorbrengen op de luchthaven. 
Meerdere culturele instellingen zijn rond de Airport Library te vinden ondere andere een dependance van het Rijksmuseum (nu tijdelijk gesloten wegens werkzaamheden) en Nemo Science Museum. De Holland Boulevard heeft jaarlijks zo'n zes miljoen bezoekers, dat is dus gemiddeld bijna 16.500 bezoekers per dag!

Bekijk de plattegrond en voorzieningen op de Holland Boulevard.

 

Een bibliotheek gemaakt van boeken

De Airport Library heeft een bijzonder ontwerp, de bibliotheek zelf is gemaakt van boeken. De twee kasten bestaan uit 5.500 oude bibliotheekboeken die gebruikt zijn als bakstenen, in dit geval dus boekstenen. De boeken zijn gedoneerd door bibliotheken in heel Nederland. In de kasten zitten ook touchscreens met speciaal gemaakte programma's. Door de vele zitjes in en om de Airport Library hebben reizigers genoeg gelegenheid om een boek te lezen. 

Het ontwerp is van Superuse Studios uit Rotterdam en uitgevoerd door Issos te Aalsmeer. 

Dydell zorgde voor de bijzondere verlichting die op verschillende dagen of momenten een andere kleur kan weergeven om zo op de actualiteit aan te sluiten.

Dazzleware draagt zorg voor de op maat gemaakte software in de Airport Library, waaronder een interactieve kaart waar reizigers hun tips kunnen achterlaten over een bestemming. Daarnaast is er een touchscreen met een van hun hand gemaakt programma waar digitale tentoonstellingen op te zien zijn. 

Een Ipad geeft toegang tot Muziekweb, de muziekbibliotheek van Nederland.