Locatie

Schiphol is een populaire overstapplaats. Jaarlijks verblijven achttien miljoen reizigers achter de douane. Een paar uur wachten op de vervolgvlucht is er heel normaal. Dat maakt deze locatie uitermate geschikt voor een korte kennismaking met Nederland.

Airport Library ligt aan de voorzijde van de Holland Boulevard naast de dependance van het Rijksmuseum. Aan de boulevard, met jaarlijks zo'n zes miljoen bezoekers, liggen verder onder meer een casino, een baby verzorgingsruimte, een speelruimte voor kinderen, een massagesalon en meerdere horecagelegenheden.

Op een oppervlakte van negentig vierkante meter heeft Airport Library een zeer stijlvolle ruimte gecreëerd. Het ontwerp is van MV Architects met ondersteuning van Hanratharchitect en is volledig gericht op relaxen en vermaken.

De drie hoge boekentorens met vertaalde Nederlandse literatuur kunnen aan geen passant voorbij gaan. Hier is een bibliotheek! Aan een grote tafel kunnen bezoekers de boeken lezen. Op de negen ingebouwde iPads beluister je muziek of kijk je filmpjes over bijvoorbeeld Nederlandse architecten, designers of kunstenaars.

Voor wie met een muziekje even de ogen wil sluiten staan er enkele luie stoelen met iPads op de armleuning en luidsprekers in de hoofdsteunen. Daarin luister je naar toonaangevende Nederlandse musici uit verschillende genres.

Bekijk de plattegrond en voorzieningen op de Holland Boulevard.