Locatie

De Airport Library ligt aan de Holland Boulevard op Schiphol, in het gedeelte na de paspoortcontrole als je buiten de Schengenlanden reist. De Airport Library is dan ook alleen toegankelijk als je op reis gaat of als je een transfer hebt op Schiphol waarbij je soms een paar uur doorbrengt op de luchthaven. 
Meerdere culturele instellingen zijn rond de Airport Library te vinden ondere andere een dependance van het Rijksmuseum (nu tijdelijk gesloten wegens werkzaamheden) en Nemo Science Museum. De Holland Boulevard heeft jaarlijks zo'n zes miljoen bezoekers, dat is dus gemiddeld bijna 16.500 bezoekers per dag!

Bekijk de plattegrond en voorzieningen op de Holland Boulevard.

 

Een bibliotheek gemaakt van boeken

De Airport Library heeft een bijzonder ontwerp, de bibliotheek zelf is gemaakt van boeken. De twee kasten bestaan uit 5.500 oude bibliotheekboeken die gebruikt zijn als bakstenen, in dit geval dus boekstenen. De boeken zijn gedoneerd door bibliotheken in heel Nederland. In de kasten zitten ook touchscreens met speciaal gemaakte programma's. Door de vele zitjes in en om de Airport Library hebben reizigers genoeg gelegenheid om een boek te lezen. 

Het ontwerp is van Superuse Studios uit Rotterdam en uitgevoerd door Issos te Aalsmeer. 

Dydell zorgde voor de bijzondere verlichting die op verschillende dagen of momenten een andere kleur kan weergeven om zo op de actualiteit aan te sluiten.

Dazzleware heeft de software van de touchscreens in de Airport Library ontwikkeld.

Een Ipad geeft toegang tot Muziekweb, de muziekbibliotheek van Nederland.