Over Airport Library

De Airport Library op Schiphol is een hotspot om je te laten inspireren, maar ook om te reflecteren. Een combinatie van nieuwe media en vertrouwde papieren boeken. 

De Airport Library biedt reizigers voorbij de security terwijl ze wachten op hun vlucht:

  • 500 vertaalde boeken van Nederlandse auteurs
  • in 41 talen
  • boeken over 9 verschillende onderwerpen: Literatuur, Kinderboeken, Geschiedenis, Kunst, Fotografie, Design, Beste Verzorgde Boeken, Amsterdam en Architectuur
  • 3 digitale schermen
  • 2 vitrines met wisselende tentoonstellingen
  • 1 Ipad met toegang tot de grootste muziekbibliotheek van Nederland
  • dit alles in 2 kasten gemaakt van 5.500 afgeschreven bibliotheekboeken

En natuurlijk oneindig veel leesplezier.

Hoe werkt het?

In de Airport Library kan je Nederlandse literatuur of kinderboeken lezen, van klassiekers tot nieuwe publicaties. Blader door fotoboeken, verwonder je over de mooiste Nederlandse kunst, design en architectuur of verdiep je in de Nederlandse geschiedenis. Er is voor ieder wat wils.
De bedoeling is dat de boeken van de Airport Library (te herkennen aan een sticker en/ of aan een stempel in de binnenkant) in de Airport Library blijven, zodat ook andere reizigers er gebruik van kunnen maken.

Er zijn twee literatuurbakken waar reizigers hun eigen uitgelezen boeken kunnen achterlaten voor andere reizigers en die mogen uiteraard gewoon mee. 

Er zijn drie digitale schermen. Op één van de schermen kan je digitale tentoonstellingen zien uit de collecties van Nederlandse culturele instellingen. Op een ander scherm is er een grote wereldkaart te zien waar mensen tips kunnen achterlaten van bestemmingen waar ze naar toe zijn gereisd of over de plek waar ze vandaan komen. Voor het derde scherm zijn we nog wat aan het ontwikkelen, dit volgt later in 2018. Tenslotte is er nog een Ipad verbonden aan Muziekweb, de grootste muziekbibliotheek van Nederland.

 

               

Holland Boulevard

De Airport Library bevindt zich aan de Holland Boulevard, het gebied waar passagiers die buiten de Schengen-landen reizen op een leuke manier kunnen ontspannen terwijl ze op hun vlucht wachten. Hier kunnen ze kennis maken met wat de Nederlandse kunst en cultuur te bieden heeft. Naast de Airport Library is er op de Holland Boulevard onder andere een museumwinkel, proefjes van Science Museum Nemo en een piano voor ieders gebruik. 

Contact

info@airportlibrary.nl