Organisatie

De Airport Library is een initiatief van Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

De CPNB is het marketing- en communicatiebureau van de Nederlandse boekenwereld en organiseert alle grote campagnes, evenementen en PR rondom het boek en auteurs. Van het meest begeerde bal ter wereld, het Boekenbal tot het grootste familie-evenement van Nederland, de Kinderboekenweek. Het bereik van de campagnes is enorm. De missie van de CPNB is Nederland het meest boekbelezen land ter wereld maken.

Samenwerkingspartners

De Airport Library wordt financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

CPNB werkt in het kader van de Airport Library samen met verschillende (culturele) organisaties in Nederland, zij doneren boeken, beeldmateriaal, geven advies of werken mee aan evenementen. Op de partnerpagina staat een lijst van alle partners. Speciale vermelding is op zijn plaats voor het Nederlands Letterenfonds waar de Airport Library een samenwerkingsovereenkomst mee heeft. Zij geven advies en doneren vertaalde nieuwe boeken en klassiekers uit de Nederlandse literatuur aan de Airport Library. Daarnaast denken zij mee over de evenementen en het inrichten van tentoonstellingen in de vitrine van de Airport Library.

Vorige Airport Library

Van 2011 tot 2014 was er op Schiphol al eerder een Airport Library te vinden, de eerste bibliotheek ooit op een vliegveld. In 3,5 jaar tijd trok deze bibliotheek meer dan 1,25 miljoen bezoekers en werd meerdere keren door de buitenlandse bezoeker uitgeroepen als één van de beste verblijfplekken op Schiphol. In 2014 werd de Airport Library gesloten wegens een grote vernieuwing van de Holland Boulevard door Schiphol. Deze Airport Library was een initiatief van een groep bibliotheekorganisaties: Probiblio, Vereniging van Openbare Bibliotheken en de Openbare bibliotheken van Amsterdam en Haarlemmermeer. Het concept is vervolgens door Probiblio uitgewerkt en gerealiseerd.

In 2017 opende CPNB de nieuwe en vernieuwde Airport Library. Probiblio staat, gesteund door de ervaring die zij hebben opgedaan, de huidige Airport Library bij voor hulp en advies.

Contact

info@airportlibrary.nl 

 logo CPNB