Nieuws

Airport Library op Schiphol uitgebreid met digitale poƫzie

dinsdag 6 maart 2012

Sinds deze week worden reizigers in de Airport Library op Schiphol begroet door een bijzonder kunstwerk: het schermgedicht Welcome stranger van dichter K. Michel en vormgever Dirk Vis.

Welcome stranger is ontworpen voor wachtruimtes en bestaat uit een animatie van dansende letters die steeds nieuwe verbanden vormen. Het geheel is gebaseerd op de uiteenlopende namen waarmee het spel ‘stoelendans’ in verschillende talen wordt aangeduid. Het werk kwam tot stand in het kader van het project Poëzie op het scherm, dat eens in de twee jaar gezamenlijk door het Nederlands Letterenfonds en het Mondriaan Fonds (voorheen Fonds BKVB) is georganiseerd.

Voorleesontbijt Airport Library succesvol

woensdag 18 januari 2012


Op woensdag 18 januari vanaf 7.00 uur vond in Airport Library op Schiphol de start plaats van het jaarlijkse evenement De Nationale Voorleesdagen. Tijdens het Nationale Voorleesontbijt lazen piloot Jons en purser Patricia aan tientallen jonge passagiers het verhaal A bit lost (Mama Kwijt) in het Engels voor aan belangstellende kinderen en volwassenen.

Verrassende Nederland Leest-actie

dinsdag 15 november 2011


Op vrijdag 11 november werden vele passagiers op Schiphol aangenaam verrast door een actie rondom de landelijke campagne Nederland Leest. Panda, de hoofdpersoon uit het boek Het leven is Vurrukkullukvan Remco Campert, was de gastvrouw in de Airport Library. Zij las bezoekers uit het boek voor of waagde met hen een dansje op de klanken van een oude pick-up. DJ Gerrit Jan van Ham draaide plaatjes uit de jaren '50 en '60. De dag werd mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van NBD Biblion.

Vurrukkulluk
Aan de bezoekers werd bovendien gevraagd waarom hun leven zo vurrukkulluk is. Men kwam met zeer uiteenlopende antwoorden, zoals "Omdat ik in Amsterdam was!" of "Because I grew up in a war and I have a peaceful life now" of "omdat ik ook de mindere momenten volledig accepteer!". Een jonge Russische vrouw zei: "Ik dacht niet dat ik nog verrast zou kunnen worden, maar deze bibliotheek is een geweldige aanwinst voor de luchthaven Schiphol!".

Afterparty Kinderboekenweek op Airport Library

maandag 17 oktober 2011


Na de afloop van de Kinderboekenweek, is op maandag 17 oktober een succesvolle afterparty gehouden in de Airport Library op Schiphol. Het thema was dit jaar Superhelden, dus alle passagiers die langskwamen konden hun eigen superheld bekend maken aan striptekenaar Ben Westervoorde, die daar ter plekke een prachtig heldenportret van maakte.

Lees verder op de website van ProBiblio.

Expositie Anne Frank op Airport Library

donderdag 12 mei 2011

Airport Librarian Jeanine Deckers over de expositie.


« 2 3 4 5 6