Blij verraste reacties op Gesammtkunstwerk over vriendschap

donderdag 15 maart 2012

Wat betekent vriendschap? Bezoekers van de airport library op Schiphol maakten samen met kunstenaar Papa Adama een gesammtkunstwerk over vriendschap, ter gelegenheid van de Boekenweek (zie het nieuwsbericht hieronder voor meer informatie). De reacties waren blij verrast: "meeting new people and making art in the airport, what a beautiful thing!" Het kunstwerk prijkt in de Airport Library en wordt na de Boekenweek geveild, de opbrengst gaat naar een goed doel. Klik hier voor de foto's.

Opening Boekenweek met kunstwerk in Airport Library

dinsdag 13 maart 2012


De start van de Boekenweek op woensdag 14 maart in de Airport Library op Schiphol wordt opgeluisterd met het maken van een 'gesammtkunstwerk' door de bezoekers van de bibliotheek en kunstenaar Papa Adama. Het thema van de Boekenweek is 'Vriendschap en andere ongemakken'. De passagiers worden vanaf 9.00 uur uitgenodigd hun persoonlijke verhalen over vriendschap te delen zodat in de loop van de dag op een groot wit doek een kunstwerk ontstaat met de titel World Friendship Collaboration, een samenwerkingsproject van kunstenaar en publiek.

Airport Library op Schiphol uitgebreid met digitale poƫzie

dinsdag 6 maart 2012

Sinds deze week worden reizigers in de Airport Library op Schiphol begroet door een bijzonder kunstwerk: het schermgedicht Welcome stranger van dichter K. Michel en vormgever Dirk Vis.

Welcome stranger is ontworpen voor wachtruimtes en bestaat uit een animatie van dansende letters die steeds nieuwe verbanden vormen. Het geheel is gebaseerd op de uiteenlopende namen waarmee het spel ‘stoelendans’ in verschillende talen wordt aangeduid. Het werk kwam tot stand in het kader van het project Poëzie op het scherm, dat eens in de twee jaar gezamenlijk door het Nederlands Letterenfonds en het Mondriaan Fonds (voorheen Fonds BKVB) is georganiseerd.

Voorleesontbijt Airport Library succesvol

woensdag 18 januari 2012


Op woensdag 18 januari vanaf 7.00 uur vond in Airport Library op Schiphol de start plaats van het jaarlijkse evenement De Nationale Voorleesdagen. Tijdens het Nationale Voorleesontbijt lazen piloot Jons en purser Patricia aan tientallen jonge passagiers het verhaal A bit lost (Mama Kwijt) in het Engels voor aan belangstellende kinderen en volwassenen.

Verrassende Nederland Leest-actie

dinsdag 15 november 2011


Op vrijdag 11 november werden vele passagiers op Schiphol aangenaam verrast door een actie rondom de landelijke campagne Nederland Leest. Panda, de hoofdpersoon uit het boek Het leven is Vurrukkullukvan Remco Campert, was de gastvrouw in de Airport Library. Zij las bezoekers uit het boek voor of waagde met hen een dansje op de klanken van een oude pick-up. DJ Gerrit Jan van Ham draaide plaatjes uit de jaren '50 en '60. De dag werd mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van NBD Biblion.

Vurrukkulluk
Aan de bezoekers werd bovendien gevraagd waarom hun leven zo vurrukkulluk is. Men kwam met zeer uiteenlopende antwoorden, zoals "Omdat ik in Amsterdam was!" of "Because I grew up in a war and I have a peaceful life now" of "omdat ik ook de mindere momenten volledig accepteer!". Een jonge Russische vrouw zei: "Ik dacht niet dat ik nog verrast zou kunnen worden, maar deze bibliotheek is een geweldige aanwinst voor de luchthaven Schiphol!".


1 2 3 4 5