Nieuws

Opening Kinderboekenweek op Airport Library

woensdag 3 oktober 2012

Kinderboekenschrijver en -illustrator Wouter van Reek tekende 3 oktober op Schiphol om met kinderen en andere aanwezigen een “oneindige stad”. Hiermee opende de Airport Library de Kinderboekenweek 2012 in stijl.

Het nieuwe lezen op Schiphol

dinsdag 11 september 2012

Steeds meer mensen lezen op andere manieren dan via een boek. De Airport Library is voorloper op het gebied van digitale boeken. Daarom start op deze locatie vanaf 7 september een onderzoek naar 'Het Nieuwe Lezen'.

Naar de bieb op het vliegveld

donderdag 9 augustus 2012

Arlette Dwarkasing van Dagblad Trouw schreef onlangs een artikel over de Schipholbibliotheek. Een onderhoudend stuk over Harry Mulisch in het Pools, 'schrijver' Vincent van Gogh en over geleende boeken die uiteindelijk altijd weer terugkeren...

Blij verraste reacties op Gesammtkunstwerk over vriendschap

donderdag 15 maart 2012

Wat betekent vriendschap? Bezoekers van de airport library op Schiphol maakten samen met kunstenaar Papa Adama een gesammtkunstwerk over vriendschap, ter gelegenheid van de Boekenweek (zie het nieuwsbericht hieronder voor meer informatie). De reacties waren blij verrast: "meeting new people and making art in the airport, what a beautiful thing!" Het kunstwerk prijkt in de Airport Library en wordt na de Boekenweek geveild, de opbrengst gaat naar een goed doel. Klik hier voor de foto's.

Opening Boekenweek met kunstwerk in Airport Library

dinsdag 13 maart 2012


De start van de Boekenweek op woensdag 14 maart in de Airport Library op Schiphol wordt opgeluisterd met het maken van een 'gesammtkunstwerk' door de bezoekers van de bibliotheek en kunstenaar Papa Adama. Het thema van de Boekenweek is 'Vriendschap en andere ongemakken'. De passagiers worden vanaf 9.00 uur uitgenodigd hun persoonlijke verhalen over vriendschap te delen zodat in de loop van de dag op een groot wit doek een kunstwerk ontstaat met de titel World Friendship Collaboration, een samenwerkingsproject van kunstenaar en publiek.


« 2 3 4 5 6