Een blik achter de douane

donderdag 14 februari 2013

De Openbare Bibliotheek van Amsterdam (OBA) maakte een filmpje over de Airport Library. Wie bezoekt de Airport Library en wie bepaalt wat de mensen te zien krijgen? Airport Librarian Jeanine Deckers legt het uit.

Opening Kinderboekenweek op Airport Library

woensdag 3 oktober 2012

Kinderboekenschrijver en -illustrator Wouter van Reek tekende 3 oktober op Schiphol om met kinderen en andere aanwezigen een “oneindige stad”. Hiermee opende de Airport Library de Kinderboekenweek 2012 in stijl.

Het nieuwe lezen op Schiphol

dinsdag 11 september 2012

Steeds meer mensen lezen op andere manieren dan via een boek. De Airport Library is voorloper op het gebied van digitale boeken. Daarom start op deze locatie vanaf 7 september een onderzoek naar 'Het Nieuwe Lezen'.

Naar de bieb op het vliegveld

donderdag 9 augustus 2012

Arlette Dwarkasing van Dagblad Trouw schreef onlangs een artikel over de Schipholbibliotheek. Een onderhoudend stuk over Harry Mulisch in het Pools, 'schrijver' Vincent van Gogh en over geleende boeken die uiteindelijk altijd weer terugkeren...

Blij verraste reacties op Gesammtkunstwerk over vriendschap

donderdag 15 maart 2012

Wat betekent vriendschap? Bezoekers van de airport library op Schiphol maakten samen met kunstenaar Papa Adama een gesammtkunstwerk over vriendschap, ter gelegenheid van de Boekenweek (zie het nieuwsbericht hieronder voor meer informatie). De reacties waren blij verrast: "meeting new people and making art in the airport, what a beautiful thing!" Het kunstwerk prijkt in de Airport Library en wordt na de Boekenweek geveild, de opbrengst gaat naar een goed doel. Klik hier voor de foto's.


1 2 3 4 5