Nieuws

Tentoonstelling Jip en Janneke

donderdag 1 augustus 2013

De tentoonstelling Jip en Janneke op de Airport Library biedt Nederlandse en internationale reizigers een feest van herkenning of een eerste kennismaking met het werk van Annie M.G. Schmidt en illustrator Fiep Westendorp.

De expositie is ingericht door het Nederlands Letterenfonds. Naast Chinese, Duitse, Engelse, Estische, Hebreeuwse, Indonesische, Japanse, Latijnse, Litouwse, Oekraïense, Poolse, Russische, Spaanse en Turkse vertalingen, bevat deze ook een prachtig pop-up boek in de vorm van een Jip en Janneke-huis.

Zondag 21 april Muziekweb op RTL 7

vrijdag 19 april 2013

Het TV-programma Mooi, Duurzaam Nederland besteedt zondag 21 april aandacht aan de (duurzame) aspecten van de muziekvoorziening op de Airport Library op Schiphol.

Bekijk de uitzending:

Mooi, Duurzaam Nederland belicht de duurzame stand van zaken in Nederland op dit moment. De serie laat de mooiste en meest innovatieve ontwikkelingen zien.

Culturele activiteiten op Airport Library rondom Boekenweek

vrijdag 22 maart 2013

Ter gelegenheid van de Boekenweek werd op 22 maart in Airport Library weer een interessante activiteit voor de passerende reizigers georganiseerd. Vanaf 11.30 uur tot 16.00 uur maakte fotografe Marie Cecile Thijs portretten in sepia van bezoekers van de bibliotheek. Het Boekenweek thema ‘Gouden Tijden Zwarte bladzijden’ was onderwerp van gesprek met de mensen die werden gefotografeerd.

 

Een blik achter de douane

donderdag 14 februari 2013

De Openbare Bibliotheek van Amsterdam (OBA) maakte een filmpje over de Airport Library. Wie bezoekt de Airport Library en wie bepaalt wat de mensen te zien krijgen? Airport Librarian Jeanine Deckers legt het uit.

Opening Kinderboekenweek op Airport Library

woensdag 3 oktober 2012

Kinderboekenschrijver en -illustrator Wouter van Reek tekende 3 oktober op Schiphol om met kinderen en andere aanwezigen een “oneindige stad”. Hiermee opende de Airport Library de Kinderboekenweek 2012 in stijl.


1 2 3 4 5 »