Nederlandse architectuur en beeldende kunst in het buitenland

De geografische applicatie, waarop bezoekers van Airport Library kunnen zien welke werken van Nederlandse architecten en beeldende kunstenaars in hun land te zien zijn, is geheel vernieuwd.

Nog steeds kan een Cubaanse reiziger ontdekken dat in Museo Nacional des Belles Artes in Havana Portret van een dame (1677) van Nicolaes Maes te zien is. En langs de Cheonggyecheon, een 6 kilometer lange beek die dwars door het centrum van Seoul loopt, staat een groot object van de hand van Coosje van Bruggen.

Maar de applicatie is nu aantrekkelijker, eenvoudiger te gebruiken en nodigt meer uit om verder te zoeken naar werk van Nederlandse kunstenaars in het buitenland.

Van elk van de meer dan 200 kunstwerken, verspreid over ruim 100 steden in zo’n 40 landen, wordt een foto met korte feitelijke informatie getoond. De foto’s worden ook in een automatische sequentie gepresenteerd op zes kleinere schermen. De kunstwerken zijn geselecteerd door architectuurhistoricus Marcel Teunissen, Codart en kunsthistoricus/conservator Fabienne Chiang.