Spacer

Verrassende Nederland Leest-actie

dinsdag 15 november 2011


Op vrijdag 11 november werden vele passagiers op Schiphol aangenaam verrast door een actie rondom de landelijke campagne Nederland Leest. Panda, de hoofdpersoon uit het boek Het leven is Vurrukkullukvan Remco Campert, was de gastvrouw in de Airport Library. Zij las bezoekers uit het boek voor of waagde met hen een dansje op de klanken van een oude pick-up. DJ Gerrit Jan van Ham draaide plaatjes uit de jaren '50 en '60. De dag werd mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van NBD Biblion.

Vurrukkulluk
Aan de bezoekers werd bovendien gevraagd waarom hun leven zo vurrukkulluk is. Men kwam met zeer uiteenlopende antwoorden, zoals "Omdat ik in Amsterdam was!" of "Because I grew up in a war and I have a peaceful life now" of "omdat ik ook de mindere momenten volledig accepteer!". Een jonge Russische vrouw zei: "Ik dacht niet dat ik nog verrast zou kunnen worden, maar deze bibliotheek is een geweldige aanwinst voor de luchthaven Schiphol!".

Nederland Leest
Leden van de openbare bibliotheken krijgen het Nederland Leest-boek cadeau tijdens de campagneperiode die nog loopt tot 18 november. In 2009 werden bijna één miljoen gratis boeken verspreid. Circa 95 procent van de 1200 bibliotheekvestigingen in Nederland doet mee aan Nederland Leest.

Bekijk foto's van de Nederland Leest-actie op de Airport Library.
Bekijk de video die van de actie is gemaakt.