Spacer

Culturele activiteiten op Airport Library rondom Boekenweek

Ter gelegenheid van de Boekenweek werd op 22 maart in Airport Library weer een interessante activiteit voor de passerende reizigers georganiseerd. Vanaf 11.30 uur tot 16.00 uur maakte fotografe Marie Cecile Thijs portretten in sepia van bezoekers van de bibliotheek. Het Boekenweek thema ‘Gouden Tijden Zwarte bladzijden’ was onderwerp van gesprek met de mensen die werden gefotografeerd.

 

Daarnaast werd een link gelegd met foto's uit het boek LES HABITANTS DE SURINAM waarin portretten staan van inwoners (waarvan sommige voormalige slaven) uit Suriname zoals deze mensen tentoongesteld werden op de Koloniale Wereldtentoonstelling op het Museumplein in Amsterdam in 1883. Ook is er in Airport Library een tentoonstelling van boeken van antiquariaat BUKU over de zwarte diaspora.

Van 10.30 uur tot 11.00 uur werden bezoekers van Airport Library verrast met een optreden bijwonen van de Rotterdamse singer-songwriter Mark Lotterman. Dit concert wordt georganiseerd door de provinciale serviceorganisatie ProBiblio en Muziekweb. Sinds de start van de Airport Library in 2010 belicht Muziekweb muziekthema's als Edison Pop, Edison Klassiek, Dance en Jazz. Er valt niet alleen veel informatie te lezen in de bibliotheek, ook zijn er diverse tracks van toonaangevende Nederlandse musici te beluisteren. Onlangs lanceerde Muziekweb een nieuw thema: contemporary Dutch singer-songwriters, met tracks van onder andere Blaudzun, Roosbeef, Laura Jansen en Mark Lotterman. Mark Lotterman lanceerde eind 2012 met succes zijn derde album Funny.Bekijk een foto van Mark Lotterman op de Facebook-pagina van Airport Library.

Ook op Schipholtv werd aandacht besteed aan de activiteit: