Spacer

Tentoonstelling Rietveld meubels op schaal

donderdag 6 maart 2014

Van half februari tot eind april is in Airport Library op Schiphol een tentoonstelling ingericht over de meubels van Gerrit Rietveld. Rietveld (1888-1964) was niet alleen een beroemd architect, hij ontwierp ook meubels die opvielen door hun eenvoud en helderheid.

Tentoonstellingsmaker Harry Hoek bouwde honderd meubels van Rietveld na, op schaal 1:3, in hetzelfde materiaal en gebruikmakend van dezelfde constructietechnieken als in de originelen. Het resultaat was een rondreizende tentoonstelling die onder meer te zien was in de Openbare Bibliotheek Rotterdam en de bibliotheek van de TU Delft.

Ter voorbereiding op die tentoonstelling bouwde Hoek maquettes. Deze maquettes worden op dit moment tentoongesteld in Airport Library, samen met een aantal schaalmodellen. Het geeft in één oogopslag een interessant overzicht van de meubels van Rietveld, van de helderheid van de constructies en de eenvoud van de ontwerpen. De tentoonstelling is gemaakt in samenwerking met de Erfgoedcollectie van de TU Delft.

Bekijk de video:

Meer informatie over het huren van de tentoonstelling:

Harry Hoek, harhoek@gmail.com. tel. 06-53372174