Collectie

De Airport Library heeft een collectie van zo'n 500 boeken, die voor alle bezoekers beschikbaar is. Aangezien Schiphol de meest internationale plek is van Nederland, zijn de boeken in ruim 40 talen voorhanden. Van Spaans tot Georgisch en van Engels tot Vietnamees en zelfs een aantal in braille. De boeken in de Airport Library hebben allemaal een Nederlandse auteur of een specifiek Nederlands onderwerp. Immers de bibliotheek heeft als doel een kennismaking te zijn voor de internationale reiziger met de Nederlandse literatuur, kunst en cultuur.

Onderwerpen

Uiteraard is er een ruime selectie literatuur en kinderboeken aanwezig. Daarnaast zijn er boeken in zeven verschillende genres:

Binnen de genres worden de meest voor hand liggende onderwerpen behandelt, maar ook verrassende minder bekende. Er zijn natuurlijk boeken over Van Gogh, Anne Frank, Rietveld en Rembrandt, maar ook boeken over Mecannoo, Pastoe en Marcel van Eeden.

       

Samenwerking

De collectie wordt gevormd in nauwe samenwerking met het Nederlands Letterenfonds, die auteurs en vertalers ondersteunt en Nederlandse literatuur stimuleert in het buitenland. Zij geven advies en doneren vertaalde nieuwe boeken en klassiekers uit de Nederlandse literatuur aan de Airport Library. Daarnaast hebben verschillende musea boeken gedoneerd of aangeboden tegen inkoopprijs, waaronder het Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Anne Frank Huis, Van Gogh Museum, Stichting Gispen Collectie en Bijzondere Collecties van de UvA. Op de partnerpagina vind je een gehele lijst. 

Elk kwartaal wordt de collectie geregistreerd en waar nodig aangevuld.