Over Airport Library

De Airport Library op Schiphol is een hotspot om je te laten inspireren, maar ook om te reflecteren. Een combinatie van nieuwe media en vertrouwde papieren boeken. 

De Airport Library biedt reizigers voorbij de security terwijl ze wachten op hun vlucht:

500 Vertaalde boeken van Nederlandse auteurs

In 41 talen

Boeken over 9 verschillende onderwerpen: literatuur, kinderboeken, Geschiedenis, Kunst, Fotografie, Design, Beste Verzorgde Boeken, Amsterdam en Architectuur

3 Digitale Schermen

2 vitrines met wisselende tentoonstellingen

1 Ipad met toegang tot de grootste muziekbibliotheek van Nederland

Dit alles in 2 kasten gemaakt van 5.500 afgeschreven bibliotheekboeken

En natuurlijk oneindig veel leesplezier.

Holland Boulevard

De Airport Library bevindt zich op de Holland Boulevard, het gebied waar passagiers die buiten de Schengen-landen reizen op een leuke manier kunnen ontspannen terwijl ze op hun vlucht wachten. Hizer kunnen ze kennis maken met wat de Nederlandse kunst en cultuur te beiden heeft. Naast de Airport Library is er op de Holland Boulevard onder andere een museumwinkel, proefjes van Science Museum Nemo en een piano voor ieders gebruik. 

Eerste bibliotheek op een vliegveld

Van 2011 tot 2014 was er op Schihol al eerder een Airport Library te vinden., de eerste bibliotheek ooit op een vliegveld. In 3,5 jaar tijd trok deze bibliotheek meer dan 1,25 miljoen bezoekers en werd door de buitenlandse bezoeker meerdere keren uitgeroepen tot één van de beste verblijfplekken op Schiphol. In 2014 werd de Airport Library gesloten wegens een grote vernieuwing van de Holland Boulevard door Schiphol. Sinds het voorjaar van 2017 is de vernieuwde Airport Library weer geopend.